Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - " Άρχισαν τα όργανα για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι άμεμπτοι και άσπιλοι "επαγγελματίες" της πολιτικής αφού αποκόμισαν όλα τα οφέλη για την ανέλιξη τους, από το συντεχνιακό καθεστώς και τις κρατικοδίαιτες νοοτροπίες που εξέθρεψε η παράταξη τους, έρχονται ως όψιμα πεφωτισμένοι να παραστήσουν τους μελλοντικούς ηγήτορες φτύνοντας εκεί που έγλειφαν! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κίνηση με φόντο την επόμενη μέρα αποτελεί το κείμενο των τριών υπουργών του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση ,που ανοίγουν πρώτοι τις διεργασίες της «διαδοχής» .

Με τηλεφώνημα της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου ενημερώθηκε για το κείμενο και τη δημοσιοποίησή του το βράδυ χθες ο πρωθυπουργός ,ο οποίος βρίσκεται σε πολύ δυσμενή θέση καθώς το κυρίαρχο αυτή τη στιγμή είναι η συμφωνία για το ελληνικό χρέος στη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκε κατ΄ ιδίαν και με τους τρεις υπουργούς και πρωτίστως τους ζήτησε να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις και πρόκληση εσωστρέφειας καθ΄ οιονδήποτε τρόπο έως τουλάχιστον την προσεχή Κυριακή, καθώς θα επιχειρηθεί στο εξωτερικό η αξιοποίηση και του παραμικρού θέματος σε μία περίοδο που η τύχη της χώρας κρίνεται από μία κλωστή.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αλλά και το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης. Για το πρώτο οι συνομιλητές του πείστηκαν ότι το εννοεί απολύτως στο βαθμό που εξαρτάται από εκείνον, για το δεύτερο δεν βάζουν και το χέρι τους στη φωτιά. Οι τρεις υπουργοί, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση του κοινού τους κειμένου στην ιστοσελίδα , τον αγνόησαν ,ενώ η διαμόρφωση του «μανιφέστου» τους είχε ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη. Για τη διαμόρφωση του «μανιφέστου» έχουν γίνει πολλές κοινές επαφές αλλά και κατ΄ ιδίαν συνάντηση των τριών υπουργών.

Εισηγήσεις στο Μαξίμου να μην αντιδράσει

Έως στιγμής το Μαξίμου αποφεύγει την οποιαδήποτε αντίδραση ,στελέχη όμως εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Άλλωστε δέχεται εισηγήσεις να μην αντιδράσει καθώς τυχόν αντίδραση δημιουργεί εκ των πραγμάτων άμεση κυβερνητική κρίση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του κειμένου τους οι τρεις υπουργοί στηρίζουν τον πρωθυπουργό , αλλά για όποιον διαβάσει καλά το κείμενο έως την απόφαση για το ελληνικό χρέος.

«Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε πίσω, δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρούμε. Και σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ΕΕ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο ,εν τούτοις αυτό καθ’ εαυτό το «μανιφέστο» δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον πρωθυπουργό ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Ωστόσο το «μανιφέστο» είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και ως εκ τούτου περιορίζει και τις δυνατότητες αντιδράσεων.

Απέναντι στο Βενιζέλο

Οι τρεις με το «μανιφέστο» τους εκφράζουν την μεταρρύθμιση και τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ,ρεύματα που έμειναν ουσιαστικά ορφανά μετά την πτώση Σημίτη και τη συμμαχία Παπανδρέου καθόλην την προεκλογική περίοδο με το λεγόμενο «πατριωτικό και λαϊκό ΠΑΣΟΚ». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=99290&catID=1


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS