Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Κορυφώνονται οι ευρω-διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πόσο στο πνεύμα απλά της ενίσχυσης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου είναι μια νέα συμφωνία που βάζει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των εγχώριων τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων αλλά  κυρίως πόσο κοντά σε αυτό το πνεύμα είναι η ουσιαστική παράδοση της διοίκησης σε μόνιμη επιτροπή ελέγχου της Τρόικας; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των ευρωπαίων ηγετών για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Μετά το χθεσινό «πράσινο φως» που έδωσε το Eurogroup στην εκταμίευση -έως τα μέσα του Νοεμβρίου- της έκτης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις Συνόδους Κορυφής της Κυριακής και της Τετάρτης. Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου κάνουν λόγο για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους τουλάχιστον κατά 50%. Παράλληλα, εξετάζεται η μόνιμη εγκατάσταση επιτελείου της τρόικας στην Ελλάδα. «Το θέμα τώρα είναι να εφαρμόσουμε μια απόφαση της "21ης Ιουλίου plus"», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την ικανοποίησή του για την έγκριση που έδωσε το Eurogroup στην εκταμίευση της έκτης δόσης, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του ECOFIN στις Βρυξέλλες.

«Η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης είναι ένα πολύ καλό, θετικό και εποικοδομητικό βήμα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως «το θέμα τώρα είναι να εφαρμόσουμε μια απόφαση της "21ης Ιουλίου plus"».

«Σε κάθε περίπτωση», είπε ο κ. Βενιζέλος, «η Ελλάδα δεν αποτελεί ένα κεντρικό πρόβλημα για την ευρωζώνη. Το θέμα τώρα είναι να λάβουμε μια γενικότερη και πιο εποικοδομητική απόφαση για την ευρωζώνη συνολικά». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4667332


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS