Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Ισραήλ: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι Παλαιστίνιοι της συμφωνίας ανταλλαγής"

Το Ισραήλ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα του πρώτου γκρουπ Παλαιστινίων κρατουμένων που θα απελευθερωθούν , στα πλαίσια της συμφωνίας ανταλλαγής με την Χαμάς για τον ισραηλινό στρατιώτη Τζιλάντ Σαλίτ.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρεζ, άρχισε ήδη την διαδικασία απονομής χάριτος σε 450 Παλαιστίνιους, οι οποίοι θα ανταλλαγούν- σε πρώτη φάση- με τον Τζιλάντ Σαλίτ την Τρίτη. Οι υπόλοιποι 577 κρατούμενοι θα απελευθερωθούν όταν ο Ισραηλινός στρατιώτης επιστρέψει σπίτι του.

Τα ονόματα των Παλαιστινίων που θα απελευθερωθούν , ανακοινώνονται δύο ημέρες νωρίτερα, προκειμένου, όποιος Ισραηλινός πολίτης διαφωνεί, να υποβάλλει ένσταση μέσα σε 48ώρες. Πολλοί από αυτούς , κρατούνται για συμμετοχή σε βομβιστικές επιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Ακόμα όμως και αν εμφανιστούν αντιρρήσεις από ορισμένους πολίτες, δύσκολα θα σταματήσει η διαδικασία ανταλλαγής, καθώς η συμφωνία Ισραήλ- Χαμάς τυγχάνει ευρείας αποδοχής.

Ο Γκιλάντ Σαλίτ συνελήφθη από τη Χαμάς το 2006 , σε ηλικία 19 ετών και κι έκτοτε κρατείται όμηρος στη Γάζα. Η συμφωνία ανταλλαγής του επιτεύχθηκε μετά από πολλά χρόνια διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.

ΠΗΓΗ: REAL.GR
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=99264&catID=4


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS