Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Σαμαράς: Η πολιτική μας μάχεται ύφεση και ανεργία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο τόπος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις όχι όμως από διάβρωση του κοινωνικού ιστού, από ένα σύγχρονο κράτος όχι όμως από την πλήρη απαξίωση του, από μια ισόρροπη ανάπτυξη όχι από ανερμάτιστες και υπό πίεση εκχωρημένες παραγωγικές δυνάμεις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ανάγκη μιας "ισχυρής πολιτικής βούλησης από όλους τους λαούς της Ευρώπης για να πάμε μπροστά" υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, στον εισαγωγικό διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Αλλιώς", πρόσθεσε, "ή θα είμαστε με βήματα προς τα πίσω ή σημειωτόν".

Με αφορμή τη μετάβασή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ , ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι στην ΕΕ "υπάρχει μια μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πολύ νωρίτερα".

Όπως είπε, "αυτή η δυστοκία δημιουργεί αβεβαιότητες, οι αβεβαιότητες δημιουργούν αναταράξεις και σύγχυση στις αγορές, το πρόβλημα των αγορών δημιουργεί αδυναμίες στις χώρες να ανακάμψουν ευκολότερα". "Αυτές οι αδυναμίες", συμπλήρωσε, "πολλές φορές οδηγούν και σε προβλήματα κοινωνικής συνοχής. Και, έτσι, όλα αυτά αθροίζονται στην ανάγκη μιας ισχυρής πολιτικής βούλησης από όλους τους λαούς της Ευρώπης για να πάμε μπροστά".

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Σαμαράς δήλωσε: "Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι στιγμές είναι κρίσιμες όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που για να είναι στέρεο πρέπει να βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας αποτελεί και δικό μας στόχο. Η ΝΔ αγωνίζεται για μια πολιτική που είναι απέναντι στην ύφεση και την ανεργία ώστε να είναι πιο γρήγορη η ανάκαμψη που είναι αναγκαία και την αναγνωρίζουν οι πάντες. Μάλιστα υπάρχουν πλέον κορυφαίες φωνές στην Ευρώπογη που συμφωνούν στην κατεύθυνση αυτή".


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63477269


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS