Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στον καταυλισμό"

Περίπου 1.000 μετανάστες έχουν συλληφθεί τους τελευταίους δύο μήνες στην Ηγουμενίτσα από την Αστυνομία, και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πού αυτοί θα οδηγηθούν. Η έφοδος που έγινε χθες στον καταυλισμό των μεταναστών στο δασωμένο βουνό του Λαδοχωρίου ήταν η τελευταία πράξη του αστυνομικού σχεδίου εκκαθάρισης της περιοχής.

Στις 5.30 τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από το Λιμενικό, μπήκαν στον καταυλισμό και συνέλαβαν τους εναπομείναντες μετανάστες. Αρκετοί είχαν καταφύγει στο βουνό ωστόσο η Αστυνομία κατάφερε τελικά να εντοπίσει και να συλλάβει 98 άτομα. Κατάφεραν να διαφύγουν περίπου 100 - 150 μετανάστες, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να πέσουν σε γκρεμό σε περίπτωση καταδίωξης.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 16.45, όταν ανέλαβαν τα συνεργεία του δήμου να καθαρίσουν τον χώρο από τις παράγκες και τα μπάζα με τα οποία είχε γεμίζει τους τελευταίους μήνες το βουνό απέναντι από το νέο λιμάνι. Συνολικά καταμετρήθηκαν και γκρεμίστηκαν περίπου 250 παράγκες, ενώ η απομάκρυνση των μπάζων και ο καθαρισμός του χώρου αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες ακόμα. «Η επιχείρηση αυτή ήταν αναγκαία λόγω θέρους. Εκτός από την απαράδεκτη εικόνα και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με την παρουσία των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα (αναζήτηση τροπής στα απορρίμματα, μεταξύ τους συγκρούσεις, διαπληκτισμοί με τους κατοίκους της πόλης, κλοπές), υπήρχε πολύ σοβαρός κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Το βουνό έχει πυκνή βλάστηση, ενώ οι δραστηριότητες αυτών των ατόμων θα μπορούσαν εύκολα να δημιουργήσουν εστία. Εκτός από τα μπάζα και τα μπουκάλια, που πετούσαν μέσα στο δάσος, οι μετανάστες άναβαν φωτιές για να μαγειρέψουν με αποτέλεσμα δύο φορές μέχρι σήμερα να ξεσπάσουν πυρκαγιές χωρίς, ευτυχώς, να επεκταθούν», δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Κάτσινος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_10/06/2011_445297


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS