Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΠΑΣΟΚ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική -"Πυρά κατά Παπακωνσταντίνου από βουλευτές του ΠαΣοΚ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κάποιοι, όπως η Β. Παπανδρέου, είχαν εξαρχής (ακόμα και με το θέμα του Τ10) εκφράσει αντιρρήσεις για την ασκούμενη πολιτική. Οι περισσότεροι ανακαλύπτουν με δραματική καθυστέρηση ότι αδυνατούν να στηρίξουν μια αδιέξοδη δημοσιονομική πολιτική, οριζόντιων περικοπών και υπερφορολόγησης ή ότι δεν μπορούν να πείσουν ιδεολογικά τους ψηφοφόρους τους για την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων εναντίον των οποίων τους "έβγαζαν" δυναμικά στους δρόμους 2-3 χρόνια πριν!! Διαβάστε το ρεπορτάζ από τις αντιδράσεις βουλευτών στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Έντονη κριτική ασκείται από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και στους άλλους υπουργούς που συμμετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εγγραφεί για να μιλήσουν περί τους 70 βουλευτές.

Η κυρία Βάσω Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «όταν ήρθα στο γραφείο σου τον Οκτώβριο του 2009 γιανα σου πω ότι πρέπει να πάρεις μέτρα εσύ με αντιμετώπισες σαν... UFO. Η διαδικασία της ακριβής δανειοδότησης της χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Αφήστε τα κόλπα με τα open gov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Δεν υπάρχει σχέδιο, ούτε πέρυσι, ούτε φέτος. Αυτό που κάνετε με το μεσοπρόθεσμο έχει κοντά ποδάρια».

«Τι έχετε κάνει με τους κερδοσκόπους;» αναρωτήθηκε η κυρία Παπανδρέου.«Είχατε πει ότι θα κάνετε μήνυση» πρόσθεσε και επισήμανε: «Είχατε θέσει εκβιαστικά διλήμμτα και όπως είχε πεί ο Μιραμπό όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία».

«Πρέπει να πείτε την αλήθεια στο λαό, ότι το βιοτικό επίπεδο θα μειωθεί κατά 30% και άρα τα μέτρα θα πρέπει να είναι δίκαια» κατέληξε η πρώην υπουργός.

Εξίσου σκληρή ήταν η κριτική του κ. Κ. Γείτονα ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι και ότι το δημοψήφισμα είναι προθάλαμος εκλογών.

Ο βουλευτής Κοζάνης κ. Π. Κουκουλόπουλος είπε στους υπουργούς ότι «με την πολιτική μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καταφέραμε να αδειάσουμε τις τράπεζες και να γεμίσουμε τις πλατείες. Η πολιτική δεν ασκείται εν κενώ, αν η πάντησή μας στις διαμαρτυρίες είναι το σποτάκι της Κυριακής τότε χάσαμε κάθε επαφή με τη πραγματικότητα».Και έθεσε το ερώτημα: «Αφού ανεβάσαμε το σήριαλ "έλλειμμα-χρέος" δεν ανεβάζουμε τώρα το σήριαλ "ανάπτυξη";». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS