Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ελληνικό-ακορντεόν και το Κατάρ ίσως εμφανιστεί..."

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σε σύγχρονο "γιοφύρι της Άρτας" μετατρέπεται η ανάπλαση του Ελληνικού. Σταθερό στην αστάθεια του, το ΠΑΣΟΚ μετατοπίστηκε από τη θέση του για τη δημιουγργία, αποκλειστικά, μητροπολιτικού πάρκου, σε θέσεις αντίστοιχες με αυτές του Γ. Σουφλιά, λίγα χρόνια πριν! Το ζήτημα βέβαια που προκύπτει δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά κυρίως πολιτικό, αφού τα θολά σημεία του ρόλου του κ.Αθεμπίγιο και οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους επενδυτές από το Κατάρ, που τώρα δείχνοιυν διστακτικοί στο να συμμετάσχουν σε μια τέτοια κίνηση, αφήνουν τεράστια αναπάντητα ερωτήματα!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έπειτα από 9 μήνες προετοιμασίας όλα τα μέτωπα στο Ελληνικό παραμένουν ανοιχτά. Ανακοινώθηκε ένα χωροταξικό σχέδιο από τον Ισπανό πολεοδόμο Χοσέ Αθεμπίγιο, το οποίο όμως είναι προσωρινό.

Θα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες των υποψήφιων επενδυτών που θα αναζητηθούν με μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος. Την προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης κατά την παρουσίαση του σχεδίου.

Ο υπουργός ερωτηθείς για τη στάση του Κατάρ απάντησε ότι «υποθέτω ότι θα εμφανιστεί» στο διαγωνισμό, επισημαίνοντας με έμφαση ότι αυτή την περίοδο τα επενδυτικά κεφάλαια σε ΗΠΑ και Ε.Ε. είναι περιορισμένα.

Το σχέδιο προτείνει τη διατήρηση του 72% της έκτασης ως «πρασίνου». Ωστόσο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το σχέδιο δεν είναι τελικό και ενδεχομένως να μην ανακοινωθεί καν άλλο πριν από το διαγωνισμό αλλά να συνδιαμορφωθεί με τον ή τους υποψήφιους επενδυτές στους οποίους θα δοθεί μεγάλη ευελιξία στη διαμόρφωση της επένδυσης.

Ο κ. Αθεμπίγιο από την πλευρά του εκτίμησε ότι η ανάπλαση του Ελληνικού πρέπει να λειτουργήσει ως κοινωνικο-οικονομικός καταλύτης για την Αθήνα. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για αρχιτεκτονική μελέτη αλλά για πολεοδομική.

Δεν το γνώριζε

Φάνηκε να μην είναι ενήμερος για προτάσεις της κυβέρνησης αλλά και των τοπικών αρχών, αλλά και πολύ συγκαταβατικός με αυτές. Σε ερώτημα του δημάρχου Γλυφάδας γιατί δημιουργείται νέο εμπορικό κέντρο τη στιγμή που ο όμορος δήμος έχει ήδη 4.000 τ.μ. παρόμοιας χρήσης απάντησε ότι δεν το γνώριζε, κοινοποιώντας μάλιστα τη διαφωνία του με την αρχική ιδέα εμπορικού κέντρου στη μέση του πάρκου. Το χωροθέτησε στις παρυφές και είπε ότι μπορεί να απαλειφθεί εντελώς. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΥΕΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS