Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΠΑΣΟΚ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Βολές από Μίμη - Αράπογλου εν μέσω κυβερνητικής τρικυμίας"

Από τη μια η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου δηλώνει ότι «Πολύ δύσκολα θα σηκώσω το χέρι να ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο» (διαφωνώντας με την πώληση της ΕΥΑΘ και θεωρώντας ότι με την ίδια αδιέξοδη πολιτική οδηγούμαστε στην χρεοκοπία μέσα σε τρία χρόνια κι αφού οι Ευρωπαίοι θα έχουν προστατεύσει τις τράπεζες και τις οικονομίες τους) κι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησης από τη θέση της, μετά την αυριανή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών. Από την άλλη, ο Μίμης Ανδρουλάκης με άρθρο στην ιστοσελίδα του επιτίθεται στην κυβέρνηση μιλώντας για αλαζονεία της κυβέρνησης και τονίζει: «Επιτέλους οι πολιτικές ηγεσίες κάντε κάτι τολμηρό που να ξεπερνά τις πολιτικές πρακτικές των τελευταίων δεκαετιών». (Διαβάστε το ολόκληρο) http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=72326&catID=1

Την ίδια στιγμή εκρηκτικό περιγράφεται και το κλίμα στην κυβέρνηση. Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στo REAL.GR "Την πυροδότηση των εξελίξεων στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα επιφέρουν οι σημερινές αντιδράσεις μελών της κυβέρνησης στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να βρίσκεται στο επίκεντρο των επιθέσεων και με τον πρωθυπουργό να θέτει το δίλημμα πως αν το Μεσοπρόθεσμο δεν ψηφιστεί, η χώρα θα κινδυνέψει με χρεοκοπία.

Στο επίκεντρο της κριτικής των περισσότερων υπουργών δεν θα βρεθούν απλώς συγκεκριμένα μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο, όπως η μείωση του αφορολόγητου, οι απολύσεις στο δημόσιο, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, ή η τυχόν ύπαρξη «Επιτρόπων» στα υπουργεία από τους δανειστές. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και το συνολικότερο μοντέλο διεύθυνσης της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό, καθώς κορυφαίοι υπουργοί ζητούν συνδιαμόρφωση της πολιτικής με τον κ. Παπανδρέου.

Χαρακτηριστικό των διεργασιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι η χθεσινή διάψευση ότι θα υπάρξουν Επίτροποι στα υπουργεία. Μετά την αντίδραση αρχικά του Κώστα Σκανδαλίδη και εν συνεχεία του Παύλου Γερουλάνου εκδόθηκε το μεσημέρι χθες, κυβερνητική ανακοίνωση με επίθεση στα μέσα ενημέρωσης, παρότι οι πληροφορίες περί «Επιτρόπων» μεταδίδονταν από το βράδυ της Παρασκευής.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές, οι οποίες συνομίλησαν αργά το βράδυ με τον real.gr, επέρριπταν ευθύνες σε μέσα ενημέρωσης ότι επιτίθενται κατά της κυβέρνησης, επειδή δεν ικανοποιεί αιτήματα των ιδιοκτητών τους, ενώ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναφερθούν και ονομαστικά στα συγκεκριμένα συγκροτήματα. Ούτως ή άλλως, όμως, το Μέγαρο Μαξίμου τρόμαξε μπροστά στην αντίδραση του κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος εξέφραζε την άποψη και πολλών άλλων υπουργών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS