Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΠΑΣΟΚ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Βήματα μπρος - πίσω στον μονόδρομο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τι μας είπε ουσιαστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου; Ότι αποτύχαμε να προβλέψουμε και να ελέγξουμε την ύφεση, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, το νέο φορλογικό σύστημα δεν απέδωσε (ίσα, ίσα που μειώθηκαν τα έσοδα!), και τώρα ερχόμαστε να επιβάλλουμε ίδιας λογικής φορομπηχτικά μέτρα, επλίζοντας αυτή τη φορά να αποδώσουν τα αναμενόμενα! Παράλογο;;

Αυστηρότερα τεκμήρια, σκλήρυνση του συστήματος των αποδείξεων και έκτακτη εισφορά είναι τα μέτρα που προτείνονται ως αντάλλαγμα για να μειωθεί το αφορολόγητο όριο. Ερχεται διετής αναστολή «πόθεν έσχες» για κάθε κατοικία και μεγαλύτερη περικοπή της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στον χθεσινό Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε εμφανώς απολογητικός για τις έως τώρα αστοχίες της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου και διαλλακτικός ως προς τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν την τρέχουσα πενταετία 2011-2015 ξεκαθαρίζοντας με κάθε τρόπο πως το Μεσοπρόθεσμο είναι «μονόδρομος».

Οι υπερβάσεις

Συνοψίζοντας τους 3 κύριους λόγους (υπέρβαση ελλειμμάτων 2009-2010, ύφεση, αστοχίες μέτρων, που φτάνουν το 1,2 δισ. -μεταξύ αυτών και τα 400 εκατ. ευρώ από τη νέα φορολογική κλίμακα και δη τις αποδείξεις) που οδηγούν σε συμπληρωματικά μέτρα 6,4 δισ. ευρώ φέτος, δήλωσε «ανοιχτός» σε κάθε είδους εναλλακτική πρόταση, που όμως θα έφερνε τα ανάλογα έσοδα στα δημόσια ταμεία, ώστε να «ξεχάσει» τις σκληρές φορολογικές προτάσεις που συμφώνησε με την τρόικα. Η συζήτηση στον ΚΤΕΟ επικεντρώθηκε σε έξι σημεία:

1 Αφορολόγητο: Στο σκληρό μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ (επιτηδευματίες) και 8.000 ευρώ (μισθωτοί) από 12.000 ευρώ εκ. του οποίου θα μαζέψουν περίπου 1,5 δισ. ευρώ φόρους, αντιπροτάθηκαν: η αύξηση των τεκμηρίων (πρόταση βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη), αναμόρφωση του συστήματος αποδείξεων, επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης 3% σε εισοδήματα άνω 6.000 ευρώ με στόχο 1,5-2 δισ. ευρώ (πρόταση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου) και έκτακτη εισφορά σε μεγάλα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ (κλιμακωτά 1% για μέχρι 200.000 ευρώ, 2% για 200.000-300.000 ευρώ, 3% για 300.000 -400.000 ευρώ κ.λπ.). (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=282521


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS