Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Κυρ. Μητσοτάκης: Κατάργηση προνομίων βουλευτών"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Θετικές προτάσεις, στο πλαίσιο του περιορισμού προκλητικών και ακατανόητων στην κοινωνία βουλευτικών προνομίων. Το επόμενο βήμα οφείλει να είναι η συντεταγμένη υπέρβαση των κλειστοφοβικών "επαγγελματικής" αντίληψης διαδικασιών ανάδειξης των πολιτικών, το ειλικρινές μπόλιασμα με δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις, η εκμετάλλευση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, η εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα της κοινοβουλευτικής και κομματικής ζωής. Γι' αυτό απαιτούνται ρηξικέλευθες θεσμικές αλλαγές που η κοινωνία αναμένει πλέον με αγωνία για να ανακτήσει, έστω κι ένα μέρος, της εμπιστοσύνης της στο πολιτικό σύστημα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την κατάργηση των προνομίων των βουλευτών προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανοιχτή επιστολή προς όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου, προκειμένου -όπως σημειώνει- "να κερδηθεί πίσω ένα μέρος της χαμένης αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου".

Μεταξύ άλλων, εισηγείται: Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές της Βουλής. Το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής. Την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων. Την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας. Τη διαχρονική ανάρτηση του "πόθεν έσχες" των βουλευτών στο διαδίκτυο.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63127011

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS