Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Τεκμήρια και κεφαλικός φόρος"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η ανικανότητα πάταξης της φοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας, η ανεξέλεγκτη ύφεση που εκτροχιάζει τα φορολογικά έσοδα, οδηγούν στην πεπατημένη οδό! Κεφαλικός φόρος στους "έχοντες" των 12000 ευρώ και "τεκμήρια" για τους επαγγελματίες με βάση ποια άραγε στοιχεία επιχειρηματικής δραστηριότητας; Τα τωρινά, με τον τζίρο να αγγίζει τον πάτο του "βαρελιού" ή με"αντικειμενικά" κριτήρια παλαιότερων εύρωστων εποχών;; Με αυτή την κοινωνική δικαιοσύνη απορούν για την αύξηση της αγανάκτησης;; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έκτακτη εισφορά... μόνιμου χαρακτήρα σε περισσότερα από 3.000.000 φυσικά πρόσωπα με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ και "επαγγελματικά τεκμήρια" για 800.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες φέρνει το νέο φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης.
Παράλληλα, το όριο για την επιβολή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας πέφτει στις 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ πέρυσι, τα τεκμήρια διαβίωσης γίνονται πολύ πιο αυστηρά καθώς ενδέχεται ακόμη και να διπλασιαστούν, αναστέλλεται η επιβολή ΕΦΚ στα αναψυκτικά, δεν αυξάνεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και αναμορφώνεται το μέτρο των αποδείξεων.

Τα τελευταία 24ωρα στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να... κοστολογηθούν τα νέα φορολογικά μέτρα και να υιοθετηθούν και προτάσεις που υποβλήθηκαν στο άτυπο υπουργικό της Δευτέρας και στο ΚΤΕ Οικονομίας την Τρίτη. Ετσι, προέκυψαν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Οι πιο σημαντικές σχετίζονται με την έκτακτη εισφορά και τα νέα αντικειμενικά τεκμήρια.

Το οικονομικό επιτελείο αφήνει "αλώβητο" το αφορολόγητο όριο, τιμωρεί... όμως τους συνεπείς φορολογούμενους με εισφορά "αλληλεγγύης", η οποία θα διαρκέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την εκπνοή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015. Παράλληλα εισάγει αντικειμενικά ή επαγγελματικά κριτήρια για να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στα ελεύθερα επαγγέλματα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63126973

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS