Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - " Γερμανικό «ναι» υπό όρους για την ελληνική βοήθεια"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι δεδομένο ότι με "μηχανική υποστήριξη" οδηγούμαστε στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης (με όποιες συνέπειες και επιπρόσθετες υποχρεώσεις μπορεί να φέρει). Είναι όμως τραγελαφικό στο ψήφισμα του Γερμανικού κοινοβουλίου να περιλαμβάνεται η ακόλουθη προτροπή (με την οποία ελάχιστα ασχολείται η Ελληνική κυβέρνηση, περιπλεγμένη στην ανατροφοδοτούμενη φορολαγνεία της)! Αναφέρεται συγκεκριμένα: "Στην επεξεργασία του προγράμματος προσαρμογής να δώσει ιδιαίτερο βάρος σε αναπτυξιακού χαρακτήρα δομικές αλλαγές, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και δανειστών."... Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τις «κόκκινες γραμμές» που θα ακολουθήσει η Γερμανίδα καγκελάριος στις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα έδωσαν σε ψήφισμά τους τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το ψήφισμα των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα ενέκρινε την Παρασκευή η γερμανική Βουλή με την πλειοψηφία των βουλευτών της συμπολίτευσης. Το περιεχόμενο του ψηφίσματος δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά διαμορφώνει το πλαίσιο διαπραγμάτευσης, που θα ακολουθήσει η γερμανική κυβέρνηση στα συμβούλια που θα ακολουθήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο ψήφισμα υπενθυμίζεται σχετική απόφαση που είχε ληφθεί στις 17 Μαρτίου 2011, αναφορικά με τον υπό σύσταση μόνιμο μηχανισμό σταθερότητας ESM, που θα λειτουργήσει από το 2013, συστατικό στοιχείο του οποίου είναι η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε κανονισμούς αναδιάρθρωσης χρέους μιας χώρας - μέλους της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «η ίδια η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της με διαρκείς, αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις».

«Για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας φέρουν ευθύνη και οι ιδιώτες επενδυτές με την αγορά ομολόγων, χωρίς να συνυπολογίσουν επαρκώς τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS