Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή -"Indignados: Μαζεύουν τις κατασκηνώσεις, συνεχίζουν τις διαδηλώσεις"

Οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας, οι Indignados, έπειτα από πολύωρη ανοιχτή συνέλευσης αποφάσισαν να διαλύσουν τις κατασκηνώσεις τους στην Πουέρτα ντελ Σολ, την πλατεία-σύμβολο της Μαδρίτης, την οποία είχαν κυριολεκτικά καταλάβει από τα μέσα Μαΐου. Ωστόσο δηλώνουν ότι το κίνημα διαμαρτυρίας θα συνεχιστεί.

Έπειτα από μια τετράωρη γενική συνέλευση, οι Intignados αποφάσισαν να διαλυθεί ο καταυλισμός των σκηνών που καταλαμβάνει την πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

"Ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό", αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τις 17 επιτροπές που σχηματίζουν το κίνημα των Ισπανών "Αγανακτισμένων".
Οι διαδηλωτές δεσμεύθηκαν επίσης να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, οργανώνοντας σειρά διαδηλώσεων τις επόμενες εβδομάδες.

Χρειάστηκαν πολυήμερες συζητήσεις και πολυάριθμες συνελεύσεις, προτού οι Intignados αποφασίσουν τελικά να διαλύσουν τον καταυλισμό, παρά τον κίνδυνο να ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει την υποστήριξη της κοινής γνώμης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=282690


Share

Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS