Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Φόβοι για έκρηξη θρησκευτικής βίας στην Αίγυπτο"

Τη βαθύτατη ανησυχία τους για τα αιματηρά επεισόδια εξέφρασαν χθες ο Μπαράκ Ομπάμα και υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ενάμιση μήνα πριν από τις πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές από την πτώση Μουμπάρακ.

Φόβους για ανάφλεξη της θρησκευτικής βίας στην Αίγυπτο, που κινείται σε προεκλογική τροχιά, εγείρουν οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις και σε χριστιανούς κόπτες που διαδήλωναν την Κυριακή στο Κάιρο, προκαλώντας τον θάνατο 26 ανθρώπων και τον τραυματισμό 300.

Τη βαθύτατη ανησυχία τους εξέφρασαν χτες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ενώ οι Βρυξέλλες υπογράμμισαν τη θεμελιώδη σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας.

Τη διεξαγωγή έρευνας ζητεί ο στρατάρχης Ταντάουι, επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου που δέχεται τα πυρά σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα της Αιγύπτου, ενώ ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Εσάμ Σαράφ, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία λέγοντας ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να χειραγωγήσει το ζήτημα της εθνικής ενότητας της Αιγύπτου ή να καθυστερήσει τη διαδικασία της δημοκρατικής μετάβασης. Τα αιματηρά επεισόδια σημειώνονται ενάμιση μήνα πριν από τις πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ (28 Νοεμβρίου). Οι αρχές συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές ως "υποκινητές του χάους". (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63447137


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS