Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Αγώνας και αγωνία για τη Σύνοδο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αγωνία σίγουρα υπάρχει τεράστια κι αυτό ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καμιά συμμετοχή στον αγώνα για τον προσδιορισμό των συνθηκών και την εξομάλυνση των συνεπειών της όποιας απόφασης των ισχυρών. Δεν είναι απλά παράδοση εθνικής κυριαρχίας, μιλάμε πλέον για παθητική αποδοχή ενός μόνιμου δεύτερου ρόλου στο διεθνές σκηνικό! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μετά τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει στις ΗΠΑ κρίσιμα ραντεβού με Λαγκάρντ και Γκάιτνερ. Αναμονή από τον Λευκό Οίκο για Μπάιντεν και Ομπάμα.

Μέσα από ένα μαραθώνιο επαφών και συνομιλιών που συνεχίζονται την προσεχή εβδομάδα, όπου παραμένει ανοιχτή η προοπτική του ταξιδιού στις ΗΠΑ, εντείνει ο Γ. Παπανδρέου τις προσπάθειες και από ελληνικής πλευράς για την εξεύρεση λύσης στη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 23 Οκτώβρη και τη συνάντηση των G20 στις 3 Νοέμβρη.

Όπως είχε γράψει το "Εθνος", το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ την προσεχή εβδομάδα (το οποίο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως) κρίνεται ως ιδιαίτερης σημασίας, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η ατζέντα περιλαμβάνει δύο σημαντικές συναντήσεις με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63453444


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS