Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Καταιγίδα μέτρων λιτότητας στην Πορτογαλία του μνημονίου"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ακόμα και στην Πορτογαλία της "συναίνεσης" και της πλήρους εφαρμογής του μνημονίου η μνημονιακή συνταγή. οδηγεί σε περιορισμένα δημοσιονομικά αποτελέσματα και την ανάγκη λήψης νέων μέτρων! Για όσους ακόμα υποστηρίζουν ότι το δικό μας πρόβλημα βρίσκεται απλά στη μη τήρηση όλων των κανόνων που επιβάλλει η Τρόικα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κόβονται δώρα και επιδόματα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους με μισθό άνω των χιλίων ευρώ. Μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αυξάνεται ο ΦΠΑ. Περικοπές δαπανών σε Υγεία - Παιδεία.

"Μαχαίρι" σε δώρα και επιδόματα για τους δημοσίους υπαλλήλους με μισθό άνω των χιλίων ευρώ, συρρίκνωση των φορολογικών ελαφρύνσεων και αύξηση του ΦΠΑ είναι ορισμένα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας, επικαλούμενη την πίεση της τρόικας και τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας. Σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολιγισμού για το 2012 που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τα μέτρα είναι ακόμα πιο αυστηρά από αυτά που έχουν συμφωνηθεί με Ε.Ε και ΔΝΤ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και για να βγει η χώρα από τον Γολγοθά του χρέους, η Πορτογαλία πρέπει να κάνει περισσότερα απ' ό,τι σχεδίαζε αρχικά. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν το "μαχαίρι" στον 13ο και 14ο μισθό για τους δημόσιους υπαλλήλους με μισθό άνω των χιλίων ευρώ μηνιαίως, ενώ μειώσεις θα υποστούν και οι συνταξιούχοι πλέον του παγώματος των συντάξεων που εφαρμόζεται. Επιπλέον, στον ιδιωτικό τομέα θα ελαστικοποιηθεί το ωράριο εργασίας, με επιτρεπόμενα 30 λεπτά επιπλέον την ημέρα για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ και οι αργίες θα αναθεωρηθούν στο πλαίσιο της βελτίωσης του ανταγωνισμού. Επίσης ο ΦΠΑ αναμένεται να αυξηθεί ενώ θα περικοπούν δαπάνες από τον προϋπολογισμό για την υγεία και την εκπαίδευση. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63453387


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS