Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΣΑΜΑΡΑΣ - Πολιτική - "Σαμαράς: Να κάνουμε θυσίες χωρίς να τιμωρούμε τους πολίτες"

«Τη ΝΔ δεν τη αφορούν τα σενάρια συγκυβέρνησης, καθώς είναι αδύνατο να συναινέσει στο λάθος», ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματός του. Ο ίδιος είπε ότι απαιτούνται μεν θυσίες, αλλά με φως, ώστε να διορθώσουμε τα σφάλματά μας, αλλά όχι τιμωρώντας τους πολίτες.

«Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά η κρίση και πώς θα βγούμε από την κρίση», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της συρρίκνωσης του Δημοσίου, αλλά -όπως είπε- η κυβέρνηση απλώς έκανε οριζόντιες περικοπές και δεν συρρίκνωσε τον τομέα.

Τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και σε αυτό τον τομέα -όπως τόνισε- η κυβερνητική πολιτική ήταν λάθος εξαρχής και ακύρωνε την όποια προσπάθεια.

Ο ίδιος επανήλθε στο θέμα της αναδιαπραγμάτευσης, αρκεί όπως είπε, να υπάρχει μια σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση.

Άλλωστε, όπως συνέχισε, η αναθεώρηση των στόχων της 21ης Ιουλίου αυτό ακριβώς δείχνει.

Δριμύτατη κριτική άσκησε και στον τρόπο που γίνονται οι κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι η ΝΔ δεν στηρίζει σε καμία περίπτωση όσους κατεβάζουν διακόπτες: «Τους το λέω ξεκάθαρα, όσοι θέλουν να προστατεύσουν τα προνόμιά τους, ας μην μας ψηφίσουν».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το πιο χρήσιμο που μπορούν να κάνουν «όσοι βύθισαν τη χώρα στη μιζέρια και την κατάθλιψη» είναι να φύγουν.

Ακόμα και αν οι ίδιοι δεν θέλουν τις πρόωρες εκλογές, τις θέλει ο λαός, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4663905


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS