Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Βενιζέλος-τρόικα: Πάμε μπροστά γυρίζοντας... πίσω"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δείχνει τουλάχιστον απύθμενο θράσος να λειτουργούν ως σχολιαστές της πραγματικότητας που δημιούργησαν κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής! Το ακόμα χειρότερο είναι ότι με χαμηλόφωνες δηλώσεις μερικής μετανοίας για τις λάθος επιλογές τους θεωρούν ότι μεταμορφώνονται αυτόματα και σε μέρος της λύσης του πολιτικοοικονομικού προβλήματος της χώρας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η μαραθώνια συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικα έληξε το μεσημέρι, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα είναι μείον 15% και θα γυρίσουμε στα επίπεδα ζωής του 2004. Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό, μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της.

Η σημερινή συνάντηση είχε αντικείμενο τους προϋπολογισμούς 2013 - 2014 και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτούς οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποφέρουν τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να διευθετηθούν μέχρι αύριο, τις οποίες τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα τις χειριστεί προσωπικά, ώστε να δοθούν πολιτικές λύσεις.

"Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την αναγκαία διόρθωση για να μπει στη χώρα μια στέρεα βάση. Αν δεν σπάσουμε τώρα τη φούσκα, τη ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη", σημείωσε. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=316897


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS