Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ξεκινά η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Έχουμε χαρακτηρίσει πολλές φορές τη μη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών. Ακόμα και σήμερα 2 χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές βρίσκεται στα σπάργανα η διαδικασία καταγραφής (κι αυτή με τη συμβολή ιδιωτικού συμβούλου!). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με στόχο την πλήρη καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου τομέα, ο σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου ξεκινά συνεργασία με όλους τους φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν ακίνητα προς μακροχρόνια μίσθωση. Οι φορείς στους οποίους θα απευθυνθεί ο σύμβουλος είναι όλα τα υπουργεία, η ΚΕΔ, η ΕΤΑ, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, η ΓΑΙΟΣΕ και όλες οι ΔΕΚΟ οι οποίες ελέγχονται κατά 100% από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στόχος του συμβούλου, ο οποίος αποτελείται από κονσόρτσιουμ εννέα ελληνικών τραπεζών με επικεφαλής την Εθνική Τράπεζα, είναι η καταγραφή των περίπου 120.000 ακινήτων που κατέχουν όλοι οι προαναφερόμενοι φορείς.

Τα ακίνητα που θα καταγραφούν μέσα στο 2012 θα τοποθετηθούν σε διάφορα χαρτοφυλάκια, με στόχο την αξιοποίησή τους με βάση μακροπρόθεσμες συμβάσεις μίσθωσης (π. χ. διάρκειας 50-100 ετών). Το πρώτο χαρτοφυλάκιο που θα δημιουργηθεί θα αφορά 2.000 έως 3.000 ακίνητα, τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως ακίνητα-φιλέτα. Στόχος δε είναι, σύμφωνα με παράγοντα του οικονομικού επιτελείου, «μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια τα ακίνητα να φέρουν δημόσια έσοδα αρκετών δισ. ευρώ». Στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων περιλαμβάνονται το Ελληνικό και το Πρασονήσι της Ρόδου. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_12/10/2011_459036


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS