Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Άλμα του πληθωρισμού μετά τις θερινές εκπτώσεις"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δίδαγμα για το πως, με την υπερφορολόγηση την έλλειψη επαφής των κυβερνώντων με τις αγκυλώσεις της κάθετης παραγωγικής διαδικασίας και τη στρεβλή επιχειρηματική νοοτροπία ορισμένων, ο αποπληθωρισμός μετατρέπεται σε έναν μόνιμο διαβρωτικό στασιμοπληθωρισμό! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Εκρηκτική επαναφορά +35,8% στις τιμές προ εκπτώσεων για ένδυση και υπόδηση τον Σεπτέμβριο, που έστειλαν πάνω από το 3% τον πληθωρισμό.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Γενικός Δείκτης Τιμών για τον Σεπτέμβριο αναρριχήθηκε στο 3,1%, από 1,7% τον Αύγουστο. Παραμένει πάντως σημαντικά χαμηλότερος από το 5,6% του περασμένου Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός έκανε επίσης άλμα στο 2,9% από 1,4%.

Ο μέσος πληθωρισμός δωδεκαμήνου (Οκτωβρίου 10 – Σεπτεμβρίου 11) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, παρέμεινε σταθερός στο 3,9%.

Σε μηνιαία βάση και σε σύγκριση με τον Αύγουστο ο Δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,3%, με το τέλος τον εκπτώσεων να ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανόδου. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63447311


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS