Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του νέου haircut για την Ελλάδα;"

Η ώρα της αποκάλυψης για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας πλησιάζει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την αποψινή συνάντηση Παπανδρέου – Βαν Ρομπάι, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πληροφορηθεί τις κρίσιμες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία στην οποία φαίνεται να έχει καταλήξει ο γαλλογερμανικός άξονας για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.

Μπορεί κατά συνέπεια, η συνάντηση αυτή να μην συγκεντρώνει μέχρι στιγμής τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ο κ. Βαν Ρομπάι δεν ανήκει στους πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής κεντρικής σκηνής, στην πράξη όμως θα είναι εξαιρετικά ουσιαστική. Βεβαίως, το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου απλώς θα ενημερωθεί για τη λύση, χωρίς να έχει καν εκφράσει άποψη για το περιεχόμενο της, είναι κάτι το οποίο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ξενίζει. Στη χειρότερη, προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Η Αθήνα, όμως, σιγά – σιγά, αρχίζει να προσαρμόζεται με τα νέα δεδομένα. Προς το παρόν, πάντως, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο περιεχόμενο των αποφάσεων. Η Γερμανία, ως γνωστόν, επιμένει σε ένα γενναίο «κούρεμα» της τάξης του 50% ή και του 60%, που όμως φοβίζει τη Γαλλία, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε χρεωκοπία της Ελλάδας.

Το πιθανότερο σενάριο είναι τελικά να αποφασισθεί ένα haircut της τάξης του 35% με 40%, το οποίο και πάλι οριακά δεν θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός από τις αγορές. Αλλά το ερώτημα παραμένει: θα αποδειχθεί αρκετό;

Η Αθήνα προτιμά η όποια λύση δοθεί να συγκαταλέγεται στο πλαίσιο του PSI. Κάτι τέτοιο, όμως, πλέον δείχνει σχεδόν αδύνατο. Ένα PSI Plus όμως θα αποτελούσε μια συμβατή λύση. Οι πιθανότητες της όμως, και πάλι, είναι ελάχιστες.

ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/oikonomia/story/56695/shmera-ta-apokalypthria-toy-neoy-haircut-gia-thn-ellada


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS