Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Νέο τουρκικό πλοίο βγήκε για έρευνες στο Αιγαίο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν χωρίς να επιχειρούν κάτι παραπάνω γνωρίζοντας τη διεθνή απομόνωση που συνεπάγεται η πραγματοποίηση των απειλών της. Το ζήτημα είναι γιατί η Ελληνική πλευρά έχει μετατρέψει σιωπηρώς το θέμα της ΑΟΖ σε άρρηκτα συνδεδεμένο με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Βόλτες» στα διεθνή ύδατα του βορείου και κεντρικού Αιγαίου κάνει για πάνω από ένα μερόνυχτο το ερευνητικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας «Cubuklu» (A-594), παρακολουθούμενο από την κανονιοφόρο «Πολεμιστής». Χθες τη νύχτα έπλεε ΝΔ των Ψαρών με νότια κατεύθυνση, ενώ προηγουμένως είχε περάσει γύρω από τη Σαμοθράκη και κοντά στην νησίδα Ζουράφα στο Β. Αιγαίο.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν ότι δεν έχει γίνει καμία παραβίαση χωρικών υδάτων ούτε έχει ρίξει καλώδια για έρευνες. Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι το «Πίρι Ρέις», αφού ολοκληρώσει τις έρευνές του, θα πάει για αλλαγή κινητήρα, ενώ ασκείται κριτική ότι η Αγκυρα το έβγαλε για έρευνες παρότι είχε πολλά προβλήματα και κινδυνεύουν ζωές.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4665045


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS