Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Στα 20,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 11μηνο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το έλλειμμα αγγίζει τα περσινά επίπεδα απελπίζοντας την κοινωνία που βλέπει τις επίπονες περικοπές πολλών δις να μετατρέπονται σε απύθμενη ύφεση και ανεργία με ελάχιστη δημοσιονομική απόδοση. Όλοι κατανοούν θεωρητικά το πρόβλημα αλλά η κυβέρνηση δεν πιέζει για αλλαγή προτεραιοτήτων με έμφαση στον περιορισμό κρατικής σπατάλης και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Όσο μένουμε σε φιλολογικό επίπεδο τα νέα φορομπηχτικά μέτρα είναι προ των θυρών!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε σήμερα τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 20,516 δισ. ευρώ, κατά το ενδεκάμηνο Ιανουάριου - Νοεμβρίου 2011, σε δημοσιονομική βάση,

Ο στόχος, όπως είχε αναθεωρηθεί στον προϋπολογισμό του 2012, ήταν για έλλειμμα 21.063 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 19.516 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού (τακτικός προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Εεπενδύσεων) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 192 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 739 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 43.833 εκατ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 3,1% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4679986


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS