Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Μόνο κορίνες και διόδια στους αυτοκινητόδρομους!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Λεόντειες συμβάσεις, συχνά προς εξυπηρέτηση ημετέρων, και έλλειψη τραπεζικής ρευστότητας, ενώ το κράτος να κινείται νωχελικά προς την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων (ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις!). Αυτά αρκούν για να καταδικάσουν σε ακόμα μεγαλύτερο μαρασμό την περιφέρεια και να καθυστερήσουν τα απαραίτητα έργα υποδομής που θα αποτελέσουν βάση για το αναπτυξιακό έναυσμα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μάχη με το χρόνο, τα παρατημένα εργοτάξια και τις διάσπαρτες κορίνες σε όλη την ελληνική επικράτεια του οδικού δικτύου δίνει η κυβέρνηση, ποντάροντας στο μόνο σίγουρο «άλογο» για να διασωθούν τα έργα, που είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η τελευταία φαντάζει η μόνη ασφαλής λύση για την επαναχρηματοδότηση των πέντε μεγάλων οδικών αξόνων αφού η συζήτηση με τις πάνω από 80 εμπορικές ελληνικές και ξένες τράπεζες δεν έχει καταλήξει πουθενά εδώ και μήνες. Η μόνη αλλαγή είναι ότι εσχάτως στο θέμα των διαπραγματεύσεων έχει εμπλακεί και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα καρπωθεί με σκοπό να εκμεταλλευτεί τα μελλοντικά έσοδα των διοδίων από τα έργα.

Στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών συνεχίζει να επικρατεί πλήρες αλαλούμ και χωρίς να παραγνωρίζεται η δυσκολία του εγχειρήματος και των διεκδικήσεων, τα έργα φαίνεται να αποτελούν θύμα και των απανωτών πολιτικών προϊσταμένων που άλλαξαν τους τελευταίους μήνες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=164861


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS