Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Κ. Στεφανόπουλος: «Να τροποποιηθεί η συμφωνία για τις εκλογές»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δωρική πολιτική προσωπικότητα που τα κίνητρα της είναι δεδομένα αγνά. Ίσως όμως η απόσταση από την καθημερινή πολιτική τριβή για σχεδόν δυο δεκαετίες, να έχουν βάλει μέσα του σε δεύτερη μοίρα, την απαραίτητη λαϊκή νομιμοποίηση για την άσκηση πολιτικής ιδιαίτερα όταν οι συνθήκες με τις οποίες προέκυψε η σημερινή βουλή έχουν διαφοροποιηθεί ολοκληρωτικά υποδαυλίζοντας το κοινό αίσθημα οργής και τη συνοχή του τόπου. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε μια από τις ελάχιστες παρεμβάσεις του ο Κ. Στεφανόπουλος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για την άμεση διεξαγωγή των εκλογών αφήνοντας αιχμές για την στάση της ΝΔ αλλά και για τα όσα έχει πει ο Α. Σαμαρά όσον αφορά την συμμετοχή του κόμματος του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προσθέτει στο άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής «Προ ολίγων ημερών οι αρχηγοί των κομμάτων, πλην αυτών της Αριστεράς, συμφώνησαν να στηρίξουν μια κυβέρνηση, υπό τον κ. Παπαδήμο, χωρίς όλοι εξ αυτών να γνωρίζουν αν συμπολιτεύονται ή αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση».

Άρα «οφείλουν τα κόμματα, κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν» και βεβαίως ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς. «Χρειαζόμαστε ηρεμία και όχι εκλογική αναταραχή». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=110602&catID=1


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS