Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Μία 5ετία επιπλέον για τους στρατιωτικούς"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αντί το ζητούμενο να είναι η αναδιοργάνωση των Ενόπλων δυνάμεων ώστε να είναι πιο λειτουργικές και αποδοτικές αλλά και ο εξορθολογισμός και έλεγχος των αμυντικών δαπανών (δεδομένο πεδίο υπόγειων συναλλαγών!) ασχολούνται μάλλον με δευτερεύοντα ζητήματα τα οποία είναι αμφίβολο αν αποφέρουν και ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με την είσοδο του 2012 θα ισχύσει το νέο συνταξιοδοτικό και μισθολογικό καθεστώς για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΓΕΕΘΑ θα περιμένει μέχρι μεθαύριο τα σχέδια νομοθετικών ρυθμίσεων από τα Επιτελεία.

«Βόμβα» στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, καθώς αυξάνεται κατά πέντε έτη η πραγματική υπηρεσία για να βγουν στη σύνταξη. Πλέον οι στρατιωτικοί θα θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών πραγματικής υπηρεσίας αντί τριάντα πέντε (35) μαζί με τα πλασματικά χρόνια που ισχύει μέχρι σήμερα. Στο μεταξύ δεν θα συμπαρασύρονται στην αποστρατεία, όταν προάγονται νεότεροι στην επετηρίδα και θα παραμένουν στην... κατάψυξη μιας παράλληλης επετηρίδας μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, οπότε θα λαμβάνουν έναν επιπλέον αποστρατευτικό βαθμό.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63589570


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS