Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Με άγριες διαθέσεις έρχεται η τρόικα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν οι κρατικές σπατάλες συνεχίζονται, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι ακόμα σε επίπεδο εκπόνησης "συμβούλων" και η ανάπτυξη παραμένει φιλολογική συζήτηση, τα γνωστά υποζύγια μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων της αγοράς έρχονται να σηκώσουν και πάλι το βάρος της αδιέξοδης φορομπηχτικής μνημονιακής συνταγής. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με όπλο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής η τρόικα φθάνει στην Ελλάδα για να ανατρέψει τις συλλογικές συμβάσεις, να τοποθετήσει επιτρόπους, να απαιτήσει 7,7 δισ. ευρώ και να επιβάλει πολιτική συναίνεση.

Ο στόχος της τρόικας που φθάνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα είναι, σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», να απαιτήσει δραστικές παρεμβάσεις σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα: δραστικές ανατροπές εργασιακών κεκτημένων με αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις και τους βασικούς μισθούς και νέο πλαίσιο για το μη μισθολογικό κόστος (εισφορές εργοδοτών), νέα πακέτα μέτρων τουλάχιστον 7,7 δισ. ευρώ, διεύρυνση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα τοποθετούνται επόπτες στα υπουργεία ενώ απαιτείται πολιτική συναίνεση «διαρκείας», ώστε να εξασφαλιστεί η επιβολή των αλλαγών.

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές που πρόκειται να ζητήσουν οι δανειστές σε πέντε νέα μέτωπα είναι οι εξής:... (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=110607&catID=2


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS