Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Τα αποτελέσματα της Συνόδου δεν έπεισαν τη Moody’s"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο κι αν "κακολογούμε" τους οίκους αξιολόγησης για τα διαπλεκόμενα παιχνίδια κερδοσκοπίας, με funds και επενδυτικές τράπεζες, στην πλάτη ολόκληρων χωρών, η αποτύπωση της πραγματικότητας δεν είναι μακριά από τη σημερινή τους θέση. Ότι δηλαδή η τελευταία Ευρωπαϊκή σύνοδος ελάχιστα προσέφερε και μάλλον μοιάζει με αναμάσημα χιλιοειπωμένων ιδεών που δεν αντιμετωπίζουν τα άμεσα προβλήματα της Ευρωζώνης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε σημερινή ανακοίνωση η Moody's επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής δεν προσέφεραν ουσιαστικές αλλαγές που μπορούν να μεταβάλλουν το κλίμα αναφορικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, γεγονός που παρατείνει την απειλή αναθεώρησης των αξιολογήσεων όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον οίκο.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι «το ανακοινωθέν της Συνόδου, στην ουσία, προσφέρει ελάχιστα νέα μέτρα και δεν αλλάζει την άποψή μας ότι οι κίνδυνοι για την συνοχή της ευρωζώνης συνεχίζουν να αυξάνονται».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Moody’s, «λόγω της συνεχιζόμενης απουσίας αποφασιστικών μέτρων πολιτικής παρά την πρόσφατη Σύνοδο της ευρωζώνης, η Moody’s επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να αναθεωρήσει τις αξιολογήσεις όλων των χωρών της ΕΕ εντός του πρώτου τριμήνου του 2012. Όπως είχε τονίσει η Moody’s τον Νοέμβριο, αυτό οφείλεται στο ότι η απουσία μέτρων για σταθεροποίηση των πιστωτικών αγορών βραχυπρόθεσμα σημαίνει ότι η ευρωζώνη και η ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ευάλωτες σε περαιτέρω αναταράξεις και η συνοχή της ευρωζώνης υπό συνεχιζόμενη απειλή». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=164881


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS