Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ένας στους δύο ανέργους αναζητεί εργασία για περισσότερο από ένα χρόνο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η μακροχρόνια ανεργία είναι που δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής αποσάθρωσης αφού μειώνει το κίνητρο για εξεύρεση εργασίας, δεν αυξάνει την κινητικότητα στο χώρο εργασίας κι όπως έχει αποδειχτεί επιστημονικά δεν επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη των μισθών καταδικάζοντας σε ένα εντονότερο φαύλο κύκλο ανεργίας τα συγκεκριμένα άτομα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η ανεργία στην Ελλάδα, ενώ το μέλλον προμηνύεται ακόμα πιο δυσοίωνο. Μέσα σε ένα χρόνο οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 256.328 άτομα με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στους κλάδους των κατασκευών, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της μεταποίησης και της γεωργίας.

Στο τρίτο τρίμηνο του έτους, το ποσοστό ανεργίας αναρριχήθηκε στο 17,7% από 12,4% που ήταν στο ίδιο διάστημα του 2010. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας από το 1998 οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή των ανέργων σε τριμηνιαίο επίπεδο, ενώ το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όσοι μείνουν άνεργοι δεν ξαναβρίσκουν δουλειά. Αυτό γιατί οι μακροχρόνια άνεργοι (που δεν έχουν βρει εργασία για πάνω από ένα χρόνο) αποτελούν το 53,2% του συνόλου των ανέργων. Δηλαδή, πάνω από ένας στους δύο που χάνει τη δουλειά του δεν εργάζεται για τον επόμενο ένα χρόνο τουλάχιστον.

Οι νέοι έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εξεύρεση εργασίας. Οι γυναίκες συνεχίζουν να εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, αλλά η διαφορά σε σχέση με πέρυσι οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η ανεργία στους άντρες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_67_16/12/2011_466225


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS