Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Δεκάδες χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στην ολλανδική Καθολική Εκκλησία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ -Όταν η υποκριτική θρησκευτική ηθικολογία συναντά τα πιο μύχια διαστροφικά ένστικτα μετατρέπει σε ζώσα κόλαση τις ψυχές και το σώμα αθώων παιδιών που αναζητούσαν ανώτερες αξίες στο θεϊκό λόγο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πολλές δεκάδες χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στους κόλπους της ολλανδικής Καθολικής Εκκλησίας από το 1945 και έχουν αναγνωριστεί 800 φερόμενοι ως δράστες, υπογραμμίζει σήμερα, Παρασκευή, ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας στην τελική έκθεσή της, στην οποία επικρίνει τη συγκάλυψη του εγκλήματος αυτού από την Εκκλησία και την κουλτούρα της σιωπής.

Η επιτροπή Deetman υπολογίζει ότι 10.000 ως 20.000 ανήλικοι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ενώ βρίσκονταν υπό την φροντίδα ιδρυμάτων της Καθολικής Εκκλησίας, όπως ορφανοτροφεία, οικοτροφεία και καθολικά κολέγια μεταξύ του 1945 και του 1981. Τα παιδιά αυτά υπέστησαν διάφορες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης, από πολύ ελαφρές ως τις πιο σοβαρές, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού. Μετά το 1981 υπήρχαν πολύ λίγα ιδρύματα της Εκκλησίας για ανηλίκους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/12/2011_418764


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS