Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Ζητούν και τα ρέστα… αναδρομικά!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ακόμα κι αν το θέμα ξεκίνησε προ κρίσης στηριζόμενοι σε μια τυπικά σωστή νομικά βάση (όπως το ίδιο το πολιτικό σύστημα την είχε διαχρονικά ορίσει!) είναι κάτι παραπάνω από πρόκληση σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς επιβίωσης για ευρύτατα κοινωνικά στρώματα να μην έχουν αποσύρει οι πάντες τις αρχικές απαιτήσεις του. Ας ήταν αυτό ένα ελάχιστο δείγμα επαφής με την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Βουλευτές, πρώην και συνταξιούχοι, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ζητούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα άδεια κρατικά ταμεία, την ώρα που ο ελληνικός λαός πλήττεται από τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας της σύγχρονης ιστορίας του!

Κι ενώ η πλειονότητα των Ελλήνων, μισθωτών και συνταξιούχων, κυριολεκτικά στενάζουν και σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα στοιχειώδη, 117 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων διεκδικούν αναδρομικά – και με τον αναλογούντα νόμιμο τόκο μάλιστα – λόγω της μη αναπροσαρμογής των αποδοχών τους στις εκάστοτε απολαβές των ανώτατων δικαστικών.

Στις αγωγές τους οι 117 ισχυρίζονται πως «παράνομα δεν τους χορηγήθηκαν αυξήσεις μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών».

Η υπόθεση είναι μεν σχετικά παλιά, καθώς ήδη από το 2006 με απόφαση του Μισθοδικείου, οι αποδοχές των προέδρων των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) εξομοιώθηκαν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν τότε περίπου στα 9.500 ευρώ (και από 1ης/5/2000 αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου στα 10.271 ευρώ και του αντιπροέδρου στα 7.190 ευρώ).

Σύμφωνα με τους πρώην βουλευτές η εξίσωση των αποδοχών των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ. επέφερε αυτοδίκαια, κατά τις συνταγματικές επιταγές, άμεση αντίστοιχη μεταβολή και στη βουλευτική αποζημίωση. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=164865


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS