Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "ΔΝΤ: Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων - Μειώστε το κράτος"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αφού παραδέχονται πλέον ότι η συνταγή τους δεν ήταν η ενδεδειγμένη, τι τους κάνει ικανούς να διορθώσουν τα λάθη τους, προτείνοντας το σωστό;.Η χώρα  προφανώς και χρειάζεται αναδιοργάνωση της κρατικής μηχανής για να γίνει λειτουργική και βελτίωση των επενδυτικών συνθηκών για να δημιουργήσει αναπτυξιακές προοπτικές. Κι αυτό σημαίνει συνολικό επιχειρησιακό πλάνο για τη λειτουργία τους κράτους, μείωση φορολογίας και απλοποίηση νομικών και άλλων διαδικασιών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Βαθύτερη ύφεση στην Ελλάδα φέτος και τον επόμενο χρόνο «βλέπει» το ΔΝΤ. Για φέτος ανεβάζει τον πήχυ στο 6% και στο 3% για το 2012. Παράλληλα, ζητά επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και περικοπές δαπανών, κυρίως στο Δημόσιο, ενώ τάσσεται ενάντια στην επιβολή νέων φόρων, αφού σημειώνει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.

Δυσμενείς είναι και οι προβλέψεις για την ανεργία, αφού την «βλέπει» να φτάνει το 2012 στο 19%. Το ελληνικό πρόγραμμα έχει επανέλθει σε τροχιά, αλλά εντοπίζονται σημαντικές καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, σημειώνει η έκθεση που συνέταξε ο Πολ Τόμσεν. Υπογραμμίζει αφενός τη λάθος συνταγή στην πολιτική που εφαρμόστηκε, με μεγαλύτερη της απαιτούμενης μείωση μισθών, και αφετέρου τονίζει ότι υπάρχει «θεσμική αντίδραση» στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει τη μεγάλη δημοσιονομική σύγκλιση που απαιτείται με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, αναφέρει η έκθεση. Ομως, και ο δημόσιος τομέας παραμένει υπερβολικά μεγάλος και η μείωσή του είναι ένα ακόμη απαραίτητο στοιχείο μιας αξιόπιστης δημοσιονομικής στρατηγικής. Αυτό θα απαιτήσει κλείσιμο των μη αποδοτικών δημοσίων οργανισμών, μείωση προσωπικού και προσαρμογές στα «γενναιόδωρα» επίπεδα μισθών και συντάξεων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63589725


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS