Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Κάμερον: «Είμαστε στην Ε.Ε. και θέλουμε να είμαστε»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν πάνω από την Ευρωπαϊκή προοπτική μπαίνει η συντήρηση του city και η εξυπηρέτηση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, μάλλον η οπτική για το ρόλο της Ε.Ε. είναι κοντόφθαλμη και στα πλαίσια εξυπηρέτησης μιας εμπορικής κι όχι μιας ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Yπερασπίστηκε την απόφασή του να ασκήσει βέτο στη πρόσφατη σύνοδο κορυφής αλλά και τη θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον στο κοινοβούλιο της χώρας του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι προσήλθε στις Βρυξέλλες «καλή τη πίστει» για διαπραγματεύσεις με ζητούμενο την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο «27».

Χαρακτήρισε τις απαιτήσεις του «μετριοπαθείς, λογικές και σχετικές», τονίζοντας ότι δεν «απολογείται» για τις δικλείδες προστασίας που ζήτησε για τον χρηματοοικονομικό τομέα της Βρετανίας.

Το βέτο ήλθε διότι δεν δόθηκαν «επαρκείς εγγυήσεις» και δεν εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον, δήλωσε ο Κάμερον για να υπογραμμίσει ότι η Βρετανία δεν επιχείρησε να εξασφαλίσει ένα άδικο πλεονέκτημα στη Σύνοδο Κορυφής, που έληξε τελικά με συμφωνία των «26» επί δημοσιονομικής ένωσης με σιδηρά πειθαρχία με αυτόματες κυρώσεις και υπερεξουσίες στις Βρυξέλλες.

«Η Βρετανία παραμένει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας δεν το αλλάζουν αυτό. Η συμμετοχή μας στην ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα. Είμαστε ένα κράτος που συναλάσσεται και εμπορεύεται, και χρειαζόμαστε την ενιαία αγορά για εμπόριο, επενδύσεις και θέσεις εργασίες» συνέχισε. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4679778


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS