Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Οι πέντε προτεραιότητες Σαμαρά για την επόμενη ημέρα"

Πενταπλό όχι σε νέους φόρους σε περίοδο ύφεσης, σε οριζόντιες περικοπές, για τη μείωση της σπατάλης, στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής -χωρίς την παράλληλη λήψη μέτρων για την ανάκαμψη της Οικονομίας-, σε θυσίες χωρίς φως στην άκρη του τούνελ και στην παραμέληση της ρευστότητας της Οικονομίας, λέει η ΝΔ, ορίζοντας σαφώς τις προτεραιότητές της, προκειμένου να εξασφαλιστούν άμεσα αποτελέσματα.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, έχει προσωπικά ορίσει τις προτεραιότητές του, ζητώντας ταυτοχρόνως, Ανάκαμψη, Ανταγωνιστικότητα και Κοινωνική Συνοχή.

Λήψη μέτρων περικοπής της σπατάλης

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί επιτακτική τη λήψη στοχευμένων μέτρων περικοπής της σπατάλης, ως απάντηση στις οριζόντιες περικοπές.

«Το ‘’πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι’’, δεν θεραπεύει τον άρρωστο, τον αποτελειώνει…», λέει μάλιστα ο ίδιος προτάσσοντας το παράδειγμα των χαμηλοσυνταξιούχων των 700 ευρώ που είδαν τις συντάξεις τους να ψαλιδίζονται.

Στη λογική αυτή, παραμένει στο απόλυτο και η παλαιότερη δέσμευσή του για αποκατάσταση της παραπάνω αδικίας, αφού όπως εκτιμούν τα αρμόδια όργανα του κόμματος οι χαμηλές συντάξεις γυρίζουν κατευθείαν στην οικονομία και εν μέρει στο δημόσιο ταμείο, ως φόροι κατανάλωσης ενώ αν ο τζίρος των μαγαζιών μειωθεί κι άλλοι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους, ή δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, τότε το δημόσιο ταμείο θα χάσει κι άλλα έσοδα, ενώ θα μεγαλώσουν κι οι δαπάνες του.

Ως σπατάλη, λογίζουν στη Συγγρού:

• την πρόσληψη «ημετέρων» στο δημόσιο
• τη δημιουργία δεκάδων νέων δημοσίων οργανισμών «όταν υπάρχουν ήδη εκατοντάδες άχρηστοι»
• τη διατήρηση δημοσίων επιχειρήσεων με τεράστια ελλείμματα και χαμηλότατη απόδοση στην κοινωνία
• την πολιτική στα φάρμακα και στις προμήθειες

Μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας

Μέτρα όπως συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων υποδομών, λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων, που θα μπορούσαν να φέρουν άμεσα ξένες επενδύσεις, να δημιουργήσουν άμεσα θέσεις εργασίας και εισόδημα στις τοπικές οικονομίες, προτείνει μεταξύ άλλων η ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως πολλά από αυτά, τα πρότεινε ακόμη και πριν από την υπογραφή του μνημονίου, όπως την προώθηση των μεγάλων οδικών αξόνων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πιέζει ακόμη προς την κατεύθυνση της άμεσης απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, θυμίζοντας πως 15 με 17 δισεκατομμύρια από το ΕΣΠΑ περιμένουν να επενδυθούν στην Ελλάδα, προσφέροντας ανάκαμψη και μείωση ελλειμμάτων.

Μείωση της φορολογίας

Άμεση μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, προτείνει ακόμη ο Αντώνης σαμαράς και το οικονομικό του επιτελείο, συμπεριλαμβανομένων των φόρων για τις επιχειρήσεις, των φόρων εισοδήματος, του ΦΠΑ, των φόρων

«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αυξήθηκαν όλοι οι φορολογικοί συντελεστές, αλλά τα αντίστοιχα δημόσια έσοδα μειώθηκαν...», παρατηρούν μάλιστα τα αρμόδια όργανα υπερθεματίζοντας των απόψεών τους.

Στη ΝΔ, τονίζουν πάντως πως δεν αρκεί να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές αλλά πρέπει να αλλάξει ολόκληρο το φορολογικό σύστημα, με την εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, την ελαχιστοποίηση της επαφή του εφόρου με τον φορολογούμενο και την επιλογή στον μικρομεσαίο επιχειρηματία να διαλέξει αν προτιμά τεκμαρτό υπολογισμό των υποχρεώσεών του ή πλήρη λογιστικό έλεγχο. Την ίδια ώρα, επισημαίνεται η ανάγκη να συνδυαστούν τα ανωτέρω με όλα τα άλλα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, καταπολέμησης της ύφεσης και δραστικής μείωσης του ελλείμματος.

Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας

Θαρραλέα, ορθολογικά, διαρθρωτικά μέτρα, θέτει ως προτεραιότητα η ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν μπορούμε να μιλάμε για ενίσχυση του Τουρισμού κι ακόμα να μην έχουμε καταργήσει ουσιαστικά το καμποτάζ, δεν μπορούμε να μιλάμε για τη Ναυτιλία κι ακόμα να μην έχουμε αποκαταστήσει αυτοτελές υπουργείο Ναυτιλίας, όπως δεν έχουμε αποκαταστήσει αυτοτελές υπουργείο Τουρισμού και πως δεν μπορεί να αναζητούμε επενδύσεις κι ακόμα να μην έχει λειτουργήσει το «φαστ-τρακ».

«Πώς θα βοηθήσουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο να γίνουν ανταγωνιστικοί, ιδιαίτερα μετά το 2013 που θα καταργηθούν ή θα αναμορφωθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις; ….Πώς θα γίνει η Οικονομία πιο ανταγωνιστική; Με όλο και υψηλότερους φόρους και όλο πιο πολυπληθή κυβέρνηση;

Με υπουργικό Συμβούλιο 40 και 42 και 49 υπουργών και υφυπουργών θα γίνουμε «πιο ανταγωνιστικοί», όταν ήδη η Ιταλία έχει δεκαπενταμελές υπουργικό συμβούλιο; Και κάτι τελευταίο για τη ρευστότητα: Αυτή τη στιγμή ακόμα κι αν κάνουμε όλα τα υπόλοιπα, αν δεν λύσουμε το πρόβλημα της ρευστότητας, είναι αδύνατο να σταθεί η Οικονομία στα πόδια της», τόνισε εσχάτως σε ομιλία του ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Σαμαράς ζητά και την ανάγκη συμψηφισμού των οφειλών από και προς το δημόσιο, θυμίζοντας πως οι ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου στο δημόσιο τομέα, το λεγόμενο εσωτερικό χρέος, σήμερα αγγίζει τα 7 δισεκατομμύρια, κι αφορούν όλα οφειλές του δημοσίου το 2010 και το 2011.

Ανάκαμψη, Ανταγωνιστικότητα, Κοινωνική Συνοχή

Πάνω και πέρα από όλα η ΝΔ, περιγράφει τρία προτάγματα, την Ανάκαμψη, την Ανταγωνιστικότητα και την Κοινωνική Συνοχή, τα οποία εκτιμά πως πρέπει να επιτευχθούν ταυτόχρονα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

«Η πολιτική διεξόδου από την κρίση να αναδείξει στο εξής σε άμεση προτεραιότητα την Ανάκαμψη. Να προχωρήσει η μείωση του ελλείμματος, αλλά αυτή τη φορά, με έμφαση κυρίως στο χτύπημα της σπατάλης. Σίγουρα όχι άλλες «οριζόντιες περικοπές». Και να επανορθωθούν κάποιες αδικίες που έγιναν από τις προηγούμενες «οριζόντιες περικοπές». Κατά προτεραιότητα η αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων. Η μοναδική υπόσχεση που έχω δώσει… Να χτυπηθεί το αληθινό λίπος της κυβέρνησης.

Χρειαζόμαστε μικρότερο και καλύτερο κράτος με λιγότερους φόρους που θα τους πληρώνουν όλοι. Σήμερα έχουμε μεγάλο κράτος και υψηλούς φόρους. Που τους πληρώνουν όλο και λιγότεροι. Και κυρίως τους πληρώνουν αυτοί που δεν αντέχουν πια…Να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά αυτή τη φορά με έμφαση της ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας.

Που σημαίνει πριν απ’ όλα μείωση της φορολογίας και χτύπημα της γραφειοκρατίας. Προφανώς να μην υπάρξουν άλλοι φόροι. Και απαραιτήτως να μειωθούν άμεσα κάποιοι φορολογικοί συντελεστές. Στις επιχειρήσεις και στις εργοδοτικές εισφορές κατά προτεραιότητα. Να δοθεί έμφαση ακόμα στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί χωρίς αυτήν, κανένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και να πετύχει», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/politikh/story/63895/oi-pente-proteraiothtes-samara-gia-thn-epomenh-hmera


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS