Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Αντ.Σαμαράς: Υπονόμευση της κυβέρνησης τα περί παράτασης της θητείας της"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η κοινωνία έχει ανάγκη να εκφραστεί ανεμπόδιστα και πάνω στη δική της θέληση να "κτιστεί" μια νέα δυναμική για τη χώρα. Μια δυναμική ισόρροπης δημοσιονιομικής προσαρμογής και ανάπτυξης. Μια δυναμική λειτουργικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία. Μια δυναμική κοινωνικής συνοχής, δικαιοσύνης και θεσμικής εμπιστοσύνης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προσωρινή και μεταβατική για να μη χρεοκοπήσει η χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «η πιο ευθεία υπονόμευσή της είναι το να μιλάμε σήμερα για παράταση της θητείας της».

Από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, σημείωσε πως η κυβέρνηση συγκροτηθηκε για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους, υπογραμμίζοντας πως «όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες και τέλος». Όπως ανέφερε, δεν υπήρξε συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων, ενώ τόνισε πως υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική, το οποίο «δεν θα αποκατασταθεί, αν άλλα συμφωνούμε κι άλλα κάνουμε».

Εξηγώντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο παράτησης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, σημείώσε ακόμη πως «μια κυβέρνηση που θα πάρει δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό», επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι από την ημέρα της συγκρότησής της δημιουργήθηκε μια «βαλβίδα ασφαλείας» στην κοινωνία, που λειτούργησε "καταπραϋντικά" για την κοινωνική αναταραχή που σιγοβράζει» και θα μπορούσε να προκαλέσει «κοινωνικές εκρήξεις». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2108159


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS