Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Αγκάθια για PSI, επιτόκιο και βρετανικό δίκαιο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ  ΜΑΣ - Όσο συντομότερα κλείσει αυτή η ιστορία, από τη στιγμή που κατορθώσαμε να την ανοίξουμε τόσο το καλύτερο. Οι διεθνείς εξελίξεις δεν ευνοούν τις βλέψεις κανενός από των δυο μερών. Γι' αυτό κι οι τραπεζίτες οφείλουν να καταλάβουν ότι από τη στιγμή που συναίνεσαν σε αυτή την πρωτόγνωρη για δυτική χώρα διαδικασία, είναι προς το συμφέρον μια άμεση συμβιβαστική λύση. Αλλά και η Ευρωζώνη το μέλλον της οποίας συνδέεται και με αυτό το σχέδιο ας δώσει επιτέλους τις αναγκαίες εγγυήσεις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην Πόλη του Φωτός μεταφέρονται σήμερα οι τραπεζίτες για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων (το περίφημο PSI+).

Έπειτα από τις διήμερες συζητήσεις που είχαν στην αρχή της εβδομάδας στην Αθήνα, «η παρέα», με διευρυμένη σύνθεση, αποφάσισε ο νέος γύρος των συζητήσεων να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι με όλα τα κρίσιμα ζητήματα να παραμένουν ανοικτά. Στον νέο κύκλο των συζητήσεων θα συμμετέχουν πλέον και η BlackStone, καθώς και τα νομικά γραφεία White & Case και Allen & Overy, τα οποία θα παρέχουν τις οικονομικές και νομικές συμβουλές αντιστοίχως στην συντονιστική επιτροπή των τραπεζιτών.

Στο μεταξύ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον αντιπρόεδρο της Ευάγγ. Βενιζέλο, οι οποίοι τοποθετούν χρονικά την επίτευξη της συμφωνίας για το PSI τον Φεβρουάριο, οι τραπεζίτες φαίνεται να πιέζουν, προκειμένου το θέμα να έχει κλείσει μέχρι τέλος του έτους.

Και τούτο γιατί αντιλαμβάνονται ότι η παράταση της εκκρεμότητας αυτής επιδεινώνει το κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει εν τέλει σε ανατροπή της συμφωνίας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=332028


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS