Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Απαιτείται κοινωνική δικαιοσύνη"

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις για τους πολίτες διαδέχονται η μία την άλλη με αποκορύφωμα το χαράτσι στα ακίνητα. Οι αντοχές εξαντλούνται και η κυβέρνηση δεν μπορεί να αιφνιδιάζει διαρκώς, επειδή δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντα.

Ναι, όλοι είμαστε υπέρ της σωτηρίας της πατρίδας. Ναι, να επωμιστούμε βάρη για να μη χρεοκοπήσουμε, ούτε να βγούμε από το ευρώ, γιατί τότε η βαρβαρότητα θα επικρατήσει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται η αφαίμαξη, γιατί τότε κάποιοι θα μπορούσαν να σκεφτούν: τι χειρότερο θα μπορούσα να πάθω με τη χρεοκοπία; Κι αν αυτό γενικευτεί, τότε το κίνημα "δεν πληρώνω" θα μας πνίξει όλους.

Δεν αρκεί οι υπουργοί να παραδέχονται πως τα μέτρα είναι άδικα. Δεν παρηγορεί τους πολίτες η υπόσχεση ότι θα βάλουν τα δυνατά τους (αλήθεια σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έβαζαν τα δυνατά τους;).

Πρέπει επιτέλους να επικρατήσει κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν αντέχει η κοινωνία άλλα άδικα μέτρα, η συνοχή της έχει φτάσει στα όρια.

Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να εξαντλήσουν όλοι τη φαντασία, τη μεθοδικότητα (όσοι τέλος πάντων διαθέτουν), την εξυπνάδα και να βρουν τρόπους να αλλάξει η κατάσταση.

Για παράδειγμα, αντί να εισπράξουν το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο για τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Κάντε κάτι, γιατί την επόμενη φορά δεν σωζόμαστε ακόμα κι αν εκτός από Μέρκελ και Σαρκοζί επιστρατευθεί και ο Ομπάμα.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22793&subid=2&pubid=63381166


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS