Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της στρατιωτικής θητείας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τη δεκαετία του '60 η θητεία διαρκούσε 2,5 χρόνια ώστε να διατηρείται τεχνητά σε κάπως πιο υποφερτό επίπεδο το ύψος της ανεργίας. Μάλλον κατευθυνόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς πίσω σε αυτή την εποχή. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθεί οι στρατιωτική θητεία, καθώς επίσης να υπάρξουν και αλλαγές στο θέμα των αναβολών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι μισθοί των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν στο ειδικό μισθολόγιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγεί το πτητικό επίδομα.

Μιλώντας σήμερα στη ΝΕΤ ο κ. Μπεγλίτης, τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, καθώς και το καθεστώς των αναβολών. Ανέφερε, επίσης, ότι ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα. Ωστόσο -όπως είπε- οι ανάλογες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.

«Θα ξαναδούμε όλα τα κριτήρια, ώστε να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα παιδιά θα σπουδάσουν, αλλά θα τιμήσουν και την πατρίδα» τόνισε. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4656924


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS