Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Παραμένουν οι «γκρίζες ζώνες» για το τέλος στα ακίνητα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εξαρχής γκρίζο ήταν το πεδίο για ένα μέτρο που αποφασίστηκε στο πόδι, σχεδιάστηκε με λογιστική προσέγγιση και εκτελείται με προφανή απόσταση από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα του.τόπου, χωρίς μάλιστα ίχνος ντροπής για το ότι στρέφονται και πάλι εναντίον των πολιτών κι όχι της κρατικής σπατάλης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, επιτείνοντας την κρίση που μαστίζει την πραγματική οικονομία, καθώς το οικονομικό επιτελείο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής του νέου ειδικού τέλους επί των ακινήτων και στις βιομηχανίες αλλά και στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Ειδικότερα, στην τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νέο μέτρο, ακόμη και εντός του κυβερνώντος κόμματος, δεν περιλαμβάνεται καμία απολύτως ρητή αναφορά ή εξαίρεση για τις βιομηχανικές μονάδες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Στο κείμενο της εν λόγω τροπολογίας αναφέρεται μεν ότι «επιβάλλεται ειδικό τέλος υπέρ του Δημοσίου στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων...», δεν διευκρινίζεται όμως ξεκάθαρα και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι εξαιρούνται οι βιομηχανίες και τα ξενοδοχεία, τα οποία μάλιστα δεν περιλαμβάνονται ούτε στον «κατάλογο» με τα νομικά πρόσωπα που δεν υπόκεινται στο τέλος.
Χαρακτηριστικό του δημοσιονομικού αδιεξόδου είναι ότι από την επιβολή του αυξημένου τέλους, που φθάνει τα 20 ευρώ/τ.μ., δεν εξαιρούνται τελικά ούτε οι επιδοτούμενοι άνεργοι, ενώ ακόμη και η ειδική μέριμνα που προβλέπεται για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθίσταται αυστηρότερη καθώς τίθενται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2057286

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS