Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - " Σκληρή κριτική των Ιδιοκτητών Ακινήτων για το ειδικό τέλος"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το 2009 περικόπηκε 1,5 μισθός ή σύνταξη για να βελτιωθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη! Το 2010 περικόπτεται άλλος 1,5 μισθός με συνεχή χαράτσια για να ξεπεράσουμε μόλις τους περσινούς στόχους! Του χρόνου; Αν αυτό δεν είναι παράδειγμα αποδοτικής και διορατικής πολιτικής σκέψης, τότε τι είναι; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Η απόφαση για το τέλος ακινήτων που ανακοινώθηκε χθες, με τους εξωφρενικούς ανά τ.μ. συντελεστές των 3-20 ευρώ ανά τ.μ. δεν ξεπερνά τους χειρότερους εφιάλτες μας, γιατί οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προ πολλού χάσει τον ύπνο τους, εν αναμονή και των επερχόμενων λογαριασμών του ΦΑΠ 2009-2011», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει «ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχει αφορολόγητο, δεν υπάρχει κλιμάκωση ή οποιουδήποτε είδους κοινωνικό κριτήριο στη διαμόρφωση του τέλους, δεν υπάρχει έλεος!».

«Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμη και για τους ανέργους ιδιοκτήτες, πολλοί από τους οποίους χρωστούν τα σπίτια τους στις τράπεζες, προβλέπονται εκπτώσεις και όχι πλήρης απαλλαγή! Ακόμη και ο μειωτικός συντελεστής παλαιότητας εφαρμόζεται αντίστροφα, ως «αυξητικός συντελεστής νεότητας» έτσι ώστε να επιβαρύνονται όσοι κατέχουν νεώτερα κτίρια και όχι να ελαφρύνονται εκείνοι που διαθέτουν τα παλαιότερα!», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΜΙΔΑ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/09/2011_406479


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS