Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Δεν θα γράφουν φάρμακα στις συνταγές, αλλά ουσίες"

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση για συνταγογράφηση συστατικών και όχι φαρμάκων από τους γιατρούς στους ασθενείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Σε σχετική ανακοίνωση του, υποστηρίζει ότι πίσω από την επίμαχη διάταξη κρύβεται η πρόθεση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και των «παρεχόμενων» φαρμάκων

"Είναι μια ρύθμιση που ουσιαστικά αφαιρεί από τους θεράποντες ιατρούς τη δυνατότητα να παρέχουν στους ασθενείς τους τη θεραπεία που οι ίδιοι κρίνουν ότι είναι απαραίτητη και για την οποία μόνον οι ιατροί είναι και πρέπει να παραμείνουν υπεύθυνοι. Θέτει ουσιαστικά σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, για να εξυπηρετήσει καθαρά λογιστικές ανάγκες", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς: "Η Κυβέρνηση οφείλει να μας πει σε ποιες χώρες της Ευρώπης εφαρμόζεται υποχρεωτικά η συνταγογράφηση με δραστική ουσία. Γιατί οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι μόνον σε δύο χώρες ακόμη εφαρμόζεται, κι αυτές δεν φημίζονται για την ποιότητα του συστήματος υγείας τους. Επίσης δεν μας λέει με ποιο τρόπο θα αποτρέψει τη μαζική εισαγωγή αμφίβολης ποιότητας φαρμάκων (ή ακόμη και πλαστών) από χώρες χαμηλού κόστους όπως η Κίνα και η Ινδία". (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=309090


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS