Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "ΝΔ: Με αδιαφανείς διαδικασίες η επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Απροσδιόριστα, γενικόλογα, πέρα από δεδομένες νόμιμες διαδικασίες τα κριτήρια για την ένταξη στην εφεδρεία. Μακάρι να μην μετατραπεί σε μια κομματικοειδή τακτοποίηση ημετέρων με ταυτόχρονη τιμωρία "ανεπιθύμητων" ακόμα κι εντός ΠΑΣΟΚ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τη θέση ότι «χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου οδηγούνται στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας και ανεργίας με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες», εκφράζουν σε σχετική ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος και οι βουλευτές και οι βουλευτές Θ. Καράογλου και Αν. Καριπίδης.

Ειδικότερα, οι τρεις βουλευτές υποστηρίζουν ότι όσοι κριθούν από το ΠΑΣΟΚ απαραίτητοι «θα διατηρήσουν την εργασία τους και θα παραμείνουν ως επίστρατοι στον κομματικό του Στρατό στο Δημόσιο» και ερωτούν βάσει ποιας μελέτης θα καθοριστεί ο αριθμός των πλεοναζόντων.

Μεταξύ άλλων στην ερώτηση τονίζονται τα ακόλουθα:

«Σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση, άμεσα θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι υπάλληλοι Δημοσίου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό. Ο χαρακτηρισμός των υπαλλήλων σε πλεονάζοντες, θα γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη και χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί, κάποιο αντικειμενικό σύστημα ή κριτήρια. Αποτέλεσμα θα είναι να ριχτούν στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας - ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενοι.

Από παντού καταγγέλλεται ότι το καθεστώς του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, θα επιλέξει τους απαραίτητους με απόλυτα αδιαφανή διαδικασία και χωρίς καμία διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ και στην συνέχεια θα τους κατατάξει σε πίνακα βάσει “προσόντων”. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2055492


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS