Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "«Συνομωσιακού τύπου δικαιολογίες», λέει ο Παπακωνσταντίνου!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι τουλάχιστον γελοίες οι απαντήσεις Παπακωνσταντίνου, λες κι δεν ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2009 που κατέπεσαν πλήρως τα φορολογικά έσοδα (ΕΤΑΚ, ΦΠΑ), που δόθηκαν επιδόματα αλληλεγγύης, που μεταφέρθηκαν έσοδα για το νέο έτος και προστέθηκαν έξοδα στο 2009 με άκαιρους διακανονισμούς προμηθειών! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ,..

Σκληρή απάντηση από τον Γ.Παπακωνσταντίνου σε όσα υποστήριξε η Ζωή Γεωργαντά μετά την αποπομπή της από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. σχετικά με την διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2009.

"Είναι γνωστό σε όλους ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα και στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας μας", σημειώνει ο τότε υπουργός Οικονομικών (σήμερα ΥΠΕΚΑ),

"Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010", επισημαίνει, "έγινε σε στενή συνεργασία με τη Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσμα ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2010", τονίζει...

Επανέλαβε τις κατηγορίες

Το έλλειμμα του 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από την Eurostat, ώστε να φανεί μεγαλύτερο από το 14% της Ιρλανδίας και να ληφθούν στην Ελλάδα δυσβάσταχτα μέτρα", είπε στο BHMAFM η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που πρόσφατα απεπέμφθη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάαγγελου Βενιζέλου την Πέμπτη. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τη Eurostat και έρχονται στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. μόνο για να σφραγιστούν, εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου... (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63383249

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS