Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-παραγωγικών φορέων"

ΤΟ ΣΧOΛΙΟ ΜΑΣ - Η αγορά "κραυγάζει" για αναγκαίες παρεμβάσεις τόνωσης της ρευστότητας, φορολογικής ελάφρυνσης και αναπτυξιακών κινήτρων ικανών να αναστρέψουν το απογοητευτικό κλίμα! Η κυβέρνηση όμως περί άλλων τυρβάζει! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για τα πραβλήματα στου κλάδους τους και τα αιτήματά τους, ενημερώθηκε από τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε μαζί τους, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και συνεχίστηκε με τους θεσμικούς εκπροσώπους των βιομηχάνων και των εξαγωγέων, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών, ενώ αργότερα συναντήθηκε ξεχωριστά με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και του τουριστικού κλάδου, καθώς και με τους εκπροσώπους του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.

Οι φορείς επεσήμαναν στον κ. Σαμαρά την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας, της μείωσης των φόρων και της γραφειοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ζήτησε επιστροφή οφειλόμενου ΦΠΑ μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αναπροσανατολισμό του ΟΠΕ Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ) και αναβάθμιση του ΟΕΥ (Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών ) στις ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας ΣΕΒΕ ζήτησε ενίσχυση της ρευστότητας, μέσω της επιστροφής του πιστωτικού ΦΠΑ, ή μέσω ανταποδοτικής παροχής (κουπονιού) με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ή άλλου μηχανισμού.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΒΕΘ εστίασε στην επιμήκυνση των δανείων του ΤΕΜΠΕ στα πέντε από τα τρία έτη και εγγύηση μεταχρονολογημένων επιταγών από τις τράπεζες. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63383258


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS