Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Χαριστική βολή στα Ταμεία από τη μαζική φυγή"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η γενικότερη ανασφάλεια και οι απότομες αλλαγές στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις οδηγούν σε υπερπληθώρα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων βάζοντας ακόμα μεγαλύτερη "βόμβα" επιβίωσης στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ... 

Χαριστική βολή για τα Ταμεία οι μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων. Πάνω από 20.000 εγκαταλείπουν το Δημόσιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης και από εφοριακούς, τελωνειακούς και εργαζόμενους σε δήμους.

Πρωτοφανής είναι η "έξοδος" από τον δημόσιο τομέα, καθώς χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση. Ενδεικτικό της μαζικής φυγής είναι πως στο ΙΚΑ ο ένας στους οκτώ υπαλλήλους κατέθεσε τις τελευταίες δύο μέρες αίτηση για σύνταξη.

Φέτος αναμένεται να καταγραφεί "ρεκόρ εξόδου", καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν για να αποφύγουν την εφεδρεία αλλά και τις αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις. Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου και η μαζική αυτή έξοδος απειλεί να τινάξει στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως το αναλογιστικό έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων έχει πλέον αγγίξει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Κρίσιμη είναι η κατάσταση και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, και το ΙΚΑ καταφεύγει σε "δανεισμό" για να βρει ζεστό χρήμα.

Ενδεικτικό της πρωτοφανούς εξόδου από το Δημόσιο είναι πως θα ξεπεράσουν τις 20.000 οι αιτήσεις για σύνταξη που θα κατατεθούν το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου. Συνολικά πάνω από 50.000 υπάλληλοι αναμένεται να ανοίξουν τη φετινή χρονιά την πόρτα εξόδου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63382986


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS