Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Το “μαύρο πρόβατο” γκρεμίζει τις αγορές!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι οι περιχαρείς, μετά τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, Ευρωπαίοι και εγχώριοι ταγοί που θεώρησαν ότι με ημίμετρα που "περιόριζαν" το Ελληνικό χρέος στο 148% έδιναν λύση στο Ευρωπαϊκό ζήτημα, μάλλον βρίσκονταν εκτός πραγματικότητας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το “μαύρο πρόβατο” των αγορών είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και στη διεθνή επενδυτική κοινότητα τείνει να καταστεί βεβαιότητα η προοπτική της χρεοκοπίας, καθώς κυριαρχεί η αίσθηση ότι η Γερμανία εγκαταλείπει την προσπάθεια διάσωσης της χώρας και προετοιμάζεται για τα επακόλουθα που θα έχει η δραματική εξέλιξη στις γερμανικές τράπεζες.

Νεώτερο κρούσμα της χρεοκοπολογίας οι δηλώσεις του Lars Feld, συμβούλου της κυβέρνησης Μέρκελ, κατά τις οποίες οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δεν θα είναι αρκετές για να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία!

Ο ίδιος δήλωσε πως ένα haircut της τάξης του 50% θα είναι αναγκαίο για το ελληνικό χρέος και είναι καλύτερα αυτό να γίνει τώρα παρά αργότερα. Ο Feld δήλωσε ακόμη στο πρακτορείο Bloomberg ότι βλέπει να γίνεται μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέχρι την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2012, και επομένως η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για την Ελλάδα (δες περισσότερα στο http://www.capital.gr/News.asp?id=1279453).

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν στις αγορές οι ανησυχίες για τις γαλλικές τράπεζες, οι οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών διεθνώς, απειλούνται μέσα στις επόμενες ημέρες με υποβαθμίσεις, λόγω της έκθεσής τους στα ελληνικά ομόλογα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι αγορές της Ευρώπης γονατίζουν, με το Παρίσι να υποχωρεί κατά περισσότερο από 4%, την Φρανκφούρτη και τη Μαδρίτη να χάνουν γύρω στο 3%, ενώ στο 3,5% φτάνουν οι απώλειες στο Μιλάνο, με το Λονδίνο να “συγκρατείται” στο -1,8% περίπου. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=145056


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS