Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Η Γαλλία απαγόρευσε την προσευχή των μουσουλμάνων στους δρόμους"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι άραγε "προοδευτικό" ο σεβασμός στα θρησκευτικά πιστεύω να οδηγεί στη άκριτη χρήση δημοσίων χώρων κατά το δοκούν; Αν η νομιμότητα αρχίζει να συγκρούεται με απροσδιόριστες ευαισθησίες αφελών ιδεολογημάτων, η κοινωνική συνοχή και η ευνομία μετατρέπεται σε έρμαιο των διαθέσεων κάθε θρησκευτικής ομάδας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε εφαρμογή τέθηκε στη Γαλλία η απαγόρευση των προσευχών στους δρόμους, με αποτέλεσμα χιλιάδες μουσουλμάνοι να χρησιμοποιήσουν ως προσωρινό χώρο λατρείας ένα παλιό κτίριο της πυροσβεστικής που παρέμενε αναξιοποίητο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ορισμένες οργισμένες αντιδράσεις, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν προειδοποίησε πως όσοι δεν υπακούσουν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα από την αστυνομία.

Η απαγόρευση είναι μια ένδειξη των προβλημάτων της Γαλλίας στην ενσωμάτωση των μουσουλμάνων, που ανέρχονται στα πέντε εκατομμύρια, αλλά δεν έχουν χώρους λατρείας. Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από μια μακρά διένεξη, στην οποία πρωταγωνίστησε η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Η Λεπέν επέκρινε το θέαμα των μουσουλμάνων πιστών που άπλωναν χαλάκια και προσεύχονταν σε δρόμους σε μεγάλες γαλλικές πόλεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν ανακοίνωσε ότι εφεξής οι μουσουλμάνοι στο Παρίσι οφείλουν να πηγαίνουν να προσεύχονται στους δημόσιους χώρους που τους διατίθενται γι' αυτό, ενώ εκκρεμεί η ανέγερση ενός τεράστιου χώρου προσευχής. Προειδοποίησε ταυτόχρονα πως όσοι δεν υπακούσουν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα από την αστυνομία. (Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=420153&h1=true


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS